Citroen HY Ambulance - ZEER ZELDZAAM

Vraagprijs:
€ 25.000,00
Sinds:
15-06-2022
Gezien:
87
Aantal keer favoriet:
1
Plaats:
Waalwijk
Provincie:
Noord-Brabant (NL)
Telefoon:
0416776142
Website:
Bezoek de website
Bouwjaar:
1973
Brandstof:
  • Benzine
Versnellingsbak:
Handgeschakeld
Kenteken aanwezig:
Nee
Geïmporteerd:
Ja
Voertuig rijdt:
Ja
Airconditioning:
Nee
Trekhaak:
Nee
Beschrijving:
De Citroën Type H - zoals de oorspronkelijke Franse benaming luidt - is een ontwerp van Citroën, waaronder diverse varianten, waaronder de HY als bekendste, werden geproduceerd tussen 1947 en 1982. Dit type was de opvolger van de sinds 1937 bestaande TUB (Traction Utilitairé de type B). In de volksmond wordt dit type ook wel Citroën HY of Citroën H Van (Engelstalige benaming) genoemd. Met zijn karakteristieke 'golfplaatcarrosserie' was de H een bekende verschijning in Europa. De auto bleef 34 jaar lang vrijwel onveranderd in productie, een record voor een bestelwagen.

De H is in vele honderden varianten verschenen, als camper, horecaverkoopwagen, pick-up, paardentransportwagen, en met vierwielaandrijving etc. In België was de H favoriet als rijdend frietkot en in Nederland was de H onder meer te zien in Sesamstraat. Ook was in Nederland de H actief, in de vorm van de HY en later de H1600, als Technische Patrouille Wagen (TPW) (met de bijnaam frietkraam) bij ondersteunende verkeerstechnische taken bij de rijkspolitie.

De hier aangeboden Citroen HY betreft een zeer zeldzame originele Ambulance.

Deze is voorzien van de hydraulische vering achter zodat de achterzijde verder zakte, zodoende was de in en uitstap voor de hulpverleners eenvoudiger.

Deze Citroen HY Ambulance is zeer goed bewaard gebleven, getuige de inrichting achterin, bijna geheel compleet. Een uniek stuk voor de verzamelaar of voor een museum.

De Citroen HY verkeerd in een rijdende conditie en is optisch erg mooi, uiteraard kan een auto van deze leeftijd een beetje liefde en aandacht gebruiken ter verbetering.

Ook zeer geschikt om een camper of een foodtruck van te maken door de lage instap achter en het prettige rijcomfort wat de achtervering biedt.

Een uniek Citroen HY Van waar er slechts nog enkele van overgebleven zijn.

Reactieformulier