TE KOOP: UNIEKE KLASSIEKE BUS SETRA S7 APK & BELASTING VRIJ

Prijs:
Bieden
Sinds:
08-11-2021
Gezien:
553
Aantal keer favoriet:
0
Plaats:
Haaksbergen
Provincie:
Overijssel (NL)
Adverteerder:
Sander Nieland
Telefoon:
0653225631
Whats App:
Ja
Geschikt voor rijbewijs B, C1, C of D:
  • C
  • C1
Whats App nummer:
0653225631
Aantal personen:
4
Staat:
Gebruikt
Bouwjaar:
1967
Brandstof:
Diesel
APK:
niet nodig
Kilometerstand:
163000
Aantal cilinders:
6
Aantal versnellingen:
5
Motorinhoud:
6130
Aantal PK / KW:
97
L X B X H:
7,5x2,3x3.1
Gewicht:
7000
Laadvermogen:
500
Airco:
Nee
Zonnepanelen:
Ja
Omvormer:
Nee
Beschrijving:
TE KOOP: een unieke buscamper SETRA S7. Het bouwjaar is 1967 en daarmee is de bus volledig BELASTINGBVRIJ én APK VRIJ!

De bus komt uit Oostenrijk en wij zijn de 1e eigenaar in NL. Wij hebben de bus een paar maanden geleden gekocht van een muzikant die hem wilde opknappen. Hij kreeg andere plannen, is naar Californië (USA) vertrokken en heeft daar een camper gekocht om te reizen. Via deze muzikant hebben zij deze bus gekocht in NL en ook de informatie gekregen erover.

De bus is van een liefhebber in Oostenrijk geweest die de bus destijds helemaal heeft omgebouwd tot camper: volledige keuken- en kastinbouw, koelkast, gasstel, zonnepanelen, LPG gastank, toilet, douche, bedden; alles heeft hij ingebouwd.

Als je vaker een camper hebt gebruikt, dan weet je dat je een camper moet leren kennen. Hoe werkt alles, hoe vul je alles bij. Dat is bij deze bus ook zo. De LPG tank hebben wij niet getest. Daar is een haaks koppelstuk voor nodig en daar hebben wij nog geen onderzoek naar gedaan. Mijn vrouw en ik hebben niet in de bus in gereden, omdat wij allebei (nog) niet het C1 rijbewijs hebben. Een kennis van ons heeft hem gereden. Wij hebben deze bus te kort gehad, waardoor wij niet exact weten hoe alles werkt. Daar hebben we helaas geen boekjes of uitleg bij (gekregen). Als je de tijd neemt en een beetje handig bent, dan wijst dit zich vanzelf.

Gegevens:

- 7,50 m lang
- 3.10 m hoog
- 2.30 m breed
- diesel
- 5 versnellingen
- LPG tank ca 50-60 liter
- RVS water 300 liter
- Ruime treinzit met veel opbergruimte eronder
- Toilet
- Douche
- Koelkast op stroom/gas
- Bed 1: achter 2.05 x 1.50m
- Bed 2: treinzit 1.10 x 1.90m
- Zonnepaneel werkt niet goed
- Gewicht 7000 kg
- Rijbewijs C1
- Binnen: heel veel handige opbergruimte en veel kastjes
- Buiten veel opbergruimte
- 2 Koffers op dak

Wij hebben deze zomer zelf in deze bus 3 weken gekampeerd. Dat was super vet! We hebben genoten en je krijgt heel veel bekijks ;-)

Toen zijn wij erachter gekomen dat deze bus helaas niet bij onze plannen past om volgend jaar te gaan reizen naar het zuiden van Europa. Hij is bij nader inzien voor ons te groot en niet handig (parkeren en wendbaar) om te reizen.

Daarom zetten wij hem nu te koop. Het is een mooie bus met karaker. Uiteraard heeft een oude bus liefde nodig; deze ook. De motor loopt prima. Er zitten extra motor onderdelen bij, waardoor hij meer kracht kan krijgen. De buitenkant heeft hier en daar plekken, is niet doorgeroest of rot, maar is zeker een punt om aan te pakken. Bij de keurig in augustus 2021 bij de RDW, gaven ze aan dat de onderkant voor de leeftijd er prima uit zag. De bus is vanuit Oostenrijk naar NL gereden zonder problemen. De motor is destijds gereviseerd. Verwacht geen snelle bus, hij moet even warmlopen en dan kun je er prima 80/90 km uur mee rijden. Hij remt op lucht, stuurt prima.

Ik heb er de nodige gegevens bij gezet. Ik zal vast nog wat gemist hebben. Voel je vrij om ons te contacten als je vragen hebt of als je een keer wilt bezichtigen of in de bus wilt testrijden. Via mijn mobiele nummer gaat dat het meest gemakkelijk: 06 - 5322 5631

PS: via de website van de SETRA club kun je zien hoe een paar modellen eruit kunnen zien. Echt genieten!
www.setra-club.de

Reactieformulier